foto bomen veluwe
Zwaluw

Westbo fornuizen

Koken en bakken zoals uw grootmoeder deed.

De Zweedse Westbo houtgestookte fornuizen hebben de uitstraling van nostalgische fornuizen. Gemaakt van een goede kwaliteit gietijzer houden ze de warmte lang vast. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar, namelijk met en zonder een decor. De kookplaat heeft drie uitneembare kookringen.Een bakblik, een aslade en  een haak om te kookringen op te tillen worden meegeleverd. Het fornuis heeft aan de voorzijde een reling, waar de haak aan kan hangen. Men kan er natuurlijk ook de keukendoek te drogen hangen.

 Deze fornuizen kan men op twee manieren plaatsen. Het fornuis kan op een pootstatief geplaatst worden en zo een plaats in de keuken krijgen waar reeds een bestaand rookgaskanaal aanwezig is.

 

 

 

De andere mogelijkheid is dat men het fornuis inmetseld, het is dan ook mogelijk om de houtvoorraad onder het fornuis een plek te geven. Boven het fornuis kunt u een extra ovenruimte in bouwen. Voor deze ruimtes zijn er bijpassende deuren te leveren.

Dit houtgestookte fornuis levert naast de bak en kookmogelijkheden 5 kW warmte, het rendement is 80%. 

De maten van het fornuis zijn:                                                       Hoogte: 33 cm                                                                               Breedte: 63 cm                                                                                 Diepte: 52 cm

Als extra worden er een paar ovenhandschoenen meegeleverd.

Ook voor uw rookgaskanaal kunt u bij ons terecht.

Beleefd aanbevolen door Gemjo Handelsonderneming in Beekbergen.

Mocht u na het lezen over deze fornuizen geïnterresseerd geraakt zijn, en heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn dan gaarne bereid u te woord te staan.