foto bomen veluwe
Zwaluw

Westbo kachels

Zweedse Westbo houtkachels

In ons assortiment houtgestookte kachels hebben we de kachels en fornuizen van de Zweedse fabrikant Westbo. In Westbo Classic kachels is een Zweeds ontwerp uit de 19 de eeuw gecombineerd met de moderne verbrandingstechnieken van nu, waardoor voldaan wordt aan de geldende emissie eisen.

De Classic is een houtgestookte convectie kachel met een gietijzeren binnenzijde en een stalen buitenzijde. Hierdoor onstaat een stroming tussen binnenzijde en buitenzijde, waardoor warme lucht naar boven stijgt. Een snelle verdeling van de warme lucht in de ruimte en de stralingswarmte zorgen voor een behaaglijke warmte in het hele vertrek. De gietijzeren binnenzijde houdt  de warmte lang vast. Door de ruit in de deur is het vlammenspel zichtbaar.

De 1,96 m of de 2,06 m hoge kachel heeft een vermogen van 7 kW en een rendement van 81 %.

De Westbo Classic kachel is leverbaar met en zonder kroon of embleem. De buitenmantel is zwart gelakt of geëmailleerd in oudwit, matzwart, vermontblauw of royalgroen. U kunt kiezen uit een deur met glas of een deur met glas en ornament. Zo onstaat er een unieke kachel naar uw eigen persoonlijke voorkeur.

De Classic is toe te passen in een klassiek of landelijk interieur, maar past ook bijzonder goed in een modern interieur.

Westbo levert ook fornuizen, kijk daarvoor eens op onze fornuizensite.

   

   

Westbo keukenhaard

De Westbo Ankarsrum is een smalle houtgestookte gietijzeren keukenhaard met kookmogelijkheid. Het gietijzer houdt de warmte lang vast.                     

De Ankarsrum dient als een behaaglijke warmtebron, waar u ook nog met twee pannen op kunt koken. De geur van bijvoorbeeld een lekkere pan soep, zal iedereen naast de heerlijke warmte verrassen. Zo ontstaat er een gezellige sfeer. Deze haard heeft een vermogen van 8 kW en een rendement van 75,2 %. Dit model is bedoeld om te worden ingebouwd in de keuken. Boven de haard kan een oven worden ingemetseld. Hiervoor is ook een bijpassende deur leverbaar.                                                                                                                 Deze haard is 48 cm breed, 42 cm diep en 108 cm hoog en kan met en zonder een dekor worden geleverd.

 

Ook voor uw rookgaskanaal kunt u bij ons terecht.

Beleefd aanbevolen door Gemjo Handelsonderneming in Beekbergen.

Mocht u na het lezen over de Westbo kachels nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn dan gaarne bereid u te woord te staan of u van verdere documentatie te voorzien.