foto bomen veluwe
Zwaluw

Rookgaskanaal

 

Bij een iedere kachel hoort een goede schoorsteen.

De schoorsteen is van groot belang voor de goede werking van uw kachel. Voor het verbrandingsproces is de aanvoer van verse lucht en de afvoer van de rookgassen nodig. Het rookkanaal dat u aan uw houtkachel koppelt bepaald voor een groot deel de doorstroom van de lucht. Een juist rookgaskanaal verhoogt zowel het rendement van de kachel als het stook gemakt. Daarnaast speelt de veiligheid van u en uw huisgenoten een grote rol. Verstikking of brand met als oorzaak een slechte rookgasafvoer zijn realistische gevaren. Door het plaatsen van de juiste schoorsteen kan u dit voorkomen.

Wij geven u graag een gratis advies over uw schoorsteen. Daarnaast leveren wij ook de benodigde materialen om uw oude schoorsteen te renoveren of om een nieuwe schoorsteen te bouwen.

 
 

Nieuwbouw

Ook in huizen en gebouwen waar geen schoorsteen aanwezig is, is het mogelijk om een rookgaskanaal in te bouwen. De speciaal daarvoor ontwikkelde hulpstukken en benodigdheden zoals doorvoeren, bochten en bevestigingsmateriaal, bieden wij u graag aan. Roestvast en dubbelwandig goed gekeurd door TNO. Materialen van de beste Duitse fabrikant, met een enorme levensduur. Neem nooit enig risico waar het uw schoorsteen betreft.

Daarnaast zijn de rookgaskanaal delen van handzaam formaat en makkelijk te monteren. De rookgaskanaal delen worden in elkaar geschoven en met klembaden gefixeerd. Zelfs het op maat maken van uw rookgaskanaal is eenvoudig te doen. Door de isolatie die in de rookgaskanalen zit wordt de buitenkant van uw schoorsteen niet heet.

 

Zoals u van Gemjo mag verwachten leveren wij alleen materiaal van de allerhoogste kwaliteit. Met de juiste schoorsteen aan uw kachel verhoogd u uw stook plezier, en hoeft u zich geen zorgen te maken over u veiligheid en die van anderen om u heen. Wij geven 20 jaar garantie op dubbelwandig kanaal.

 

Voor al uw specifieke vragen over de renovatie van uw huidige schoorsteen of vragen over de aanleg van een nieuw rookgasafvoerkanaal kunt u bij ons terecht. Wij staan u graag met goede raad ten zijde.